Actua


Com a Consumidor/a:

 1. Compra aliments (i en general qualsevol producte) locals o produïts el més prop de ta casa, així s’evita la contaminació produïda pel transport i es poden consumir aliments frescos, de millor qualitat, sense necessitat de tants conservants, aditius, envasos contaminants, etc..
 2. Tanca les portes de la nevera als transgènics. Llegeix sempre les etiquetes i exigeix la informació necessària de tots aquells productes procedents d’animals susceptibles de ser alimentats amb transgènics.
 3. Compra aliments en mercats o en xicotet comerç, d’aquesta forma evites donar més poder a les grans cadenes de distribució (súpers, hipermercats, etc.), les franquícies de restauració, etc.
 4. Compra aliments de temporada, estaran produïts amb tècniques més respectuoses amb el medi i seran de major qualitat.
 5. A l’hora de comprar o tirar recorda les tres “R”: Redueix (realment el necessites?), Reutilitza (es pot arreglar? O té un altre ús? ) i Recicla.
 6. Plantejar-nos què menjen els nostres fills i filles als menjadors escolars… com a pares i mares tenim la possibilitat de promoure menjadors ecològics a les escoles de les nostres filles.
 7. Plantejar-nos un canvi progressiu d’hàbits pel que fa a les nostres pautes de consum i a la nostra dieta i tendir a menjar més llegums, fruita i verdura fresca, local i de temporada i menys carn, peix, làctics i productes elaborats. Alerta en la influència de la publicitat i les modes. Es pot ser igualment feliç consumint molt menys i mantenint el nivell de benestar.

Com a Ciutadà/ana:

 1. Exigeix polítiques que respecten un model de producció sostenible amb el medi i que assegure els Drets Humans.
 2. Exigeix més informació sobre els productes: qui els ha fet, en quines condicions laborals, si són transgènics, quins agroquímics utilitzen… i actua en conseqüència amb els teus valors.
 3. Recolza associacions, moviments, organitzacions, plataformes que advoquen per la Sobirania Alimentària.
 4. Sumar-nos a un dels horts urbans comunitaris que ja existeixen o crear-ne un de nou al nos tre barri o poble.
 5. Ix al carrer, és necessari denunciar els abusos a què està sotmès el camp i els agricultors i ramaders que ens donen de menjar!