Trobada per la Terra 2016 – Mercat per la Terra al Grau de València

En l’àmbit de les activitats de la Trobada per la Terra 2016, la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, hi ha organitzat el divendres 15 d’abril la celebració d’un mercat de producció agroecològica i local en el Mercat del Grau de València.

En el marc de la Trobada per la Terra 2016, i en línia amb els objectius de les entitats que componen la Plataforma, es vol donar suport a l’agricultura ecològica a petita escala permetent una venda directa efectiva als agricultors/productors locals i sensibilitzar a les consumidores i consumidors en general sobre els productes ecològics, locals i de temporada i els beneficis, tant des d’un punt de vista nutricional, com a soci-econòmic, que aquesta proposta productiva proporciona en l’actual context de crisi alimentària i econòmica a escala mundial.

Enfront de l’imperiós objectiu del model agroalimentari actual d’incrementar la producció a costa d’amenaçar la biodiversitat del territori i d’empobrir les condicions laborals de les seues treballadores i treballadors, mereix la concepció de l’agroecologia, que promou la producció agrícola recolzant-se en la conservació dels recursos naturals elementals, com l’aigua, la terra o les llavors, prioritzant el respecte a les comunitats rurals i als principis ètics i humans en la realització d’aquestes activitats.

D’aquesta manera, trobem en l’agroecologia, una manera de recuperar el nostre patrimoni humà i nutritiu, plantejant la producció i comercialització local de varietats tradicionals i de temporada com a alternativa a l’oferta de les grans superfícies, icona del model comercial actual. En definitiva, ens trobem davant una peça més de la Sobirania Alimentària, o el que és el mateix, el dret dels pobles a aliments nutritius i culturalment adequats, accessibles, produïts de forma sostenible i ecològica, i el seu dret a decidir el seu propi sistema alimentari i productiu.

El Mercat per la Terra al Grau serà aquest divendres 15 d’abril, de 15 a 20 hores, en les instal·lacions del Mercat Municipal del Grau, situat al carrer del Crist del Grau, al barri del Grau de la ciutat de València. En aquest mercat aneu a poder trobar verdures i fruites fresques de temporada produïdes de manera ecològica i en l’entorn local per productores i productors de la nostra terra. També, hi haurà productes de pa i rebosteria, mel, melmelada, orxata, conserves o productes de transformació directa en general que es basen en matèries primeres obtingudes de la mateixa manera. I a més es comptarà amb la possibilitat de poder tastar cuina bio i vegetariana gràcies a la presència de foodtrucks bar.

Molta atenció! hi haurà una rifa, organitzada per les companyes de ISF València amb la col·laboració de totes les productores i productors que participaren en el Mercat, i la persona guanyadora es emportarà una cistella de productes ecològics. Aneu a poder trobar la participació en la parada d’informació de Plataforma dins del Mercat.

D’altra banda, durant el Mercat tindrem també:

17:00 Exposició de les línies estratègiques de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià.

17:30 Espai de reflexió sobre la Plataforma de Sobirania Alimentària del País Valencià.

A partir de 17:30 Activitats per xiquets, xiquetes, pares i mares.

La companyia Rubèola Eseá presentarà un espectacle de compte contes en valencià sobre Sobirania Alimentària dirigit a xiquetes i xiquets de 6 a 10 anys, però adapte per a un publique de totes les edats.

L’organització Llavors d’ací dinamitzarà el Joc de les Llavors per a xiquetes i xiquets, a més d’organitzar un taller de sembra de llavors.

19:00 Presentació del llibre «La batalla de l’Horta. Cinc dècades de resistència silenciada». Un llibre imprescindible que reuneix les lluites més importants en la defensa d’un tresor mil·lenari de la saviesa popular: l’Horta de València. A càrrec de l’autor Enric Llopis i amb la participació de Josep Gavaldá (Per l’Horta) i Enric Navarro (llaurador ecològic).

20:30 Concert Tomàs de Los Santos

22:00 Concert de ESIR

1 comentario en “Trobada per la Terra 2016 – Mercat per la Terra al Grau de València

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *