MANUAL D’OBRADORS COMPARTITS – Una eina de dinamització socioeconòmica del territori
La transformació d’aliments és una activitat econòmica fonamental que, a més de possibilitar el desenvolupament de les cultures alimentàries de cada societat i territori, ha permés la conservació d’aliments a través d’una enorme diversitat de tècniques.
Actualment, el sistema alimentari industrial ens permet un accés barat i còmode a tot tipus d’aliments, no obstant això, som conscients també dels impactes que aquest consum provoca. Consumim aliments processats en excés, mengem fruites i verdures fora de la seua temporada local, que viatgen milers de quilòmetres i sovint s’han produït en monocultius amb un ús elevat d’agrotòxics i per mitjà de l’explotació laboral. Mentrestant, abandonem els nostres pobles i és molt difícil viure de l’agricultura a xicoteta escala. En la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià treballem per a canviar aquesta realitat que només respon a lògiques de mercat i per a impulsar una economia de les persones i els territoris.
Els obradors compartits són una eina de dinamització molt valuosa en la construcció d’un sistema alimentari just i sostenible. En aquest manual recollim la informació més important per a posar-los en marxa: anàlisi del territori i de la idea, disseny, organització i també el factor que sol generar més resistències, la normativa higiènica i sanitària. Impulsar aquestes infraestructures i revalorar el producte propi del territori pot generar molts beneficis i contribuir a reactivar l’economia local.
MANUAL D’OBRADORS COMPARTITS (descàrrega ací el PDF o punxant en la imatge)
PUNTS DE DISTRIBUCIÓ en la província d’ALACANT: Mercatremol, La Camperola.
PUNTS DE DISTRIBUCIÓ en la província de VALÈNCIA: Al Paladar, La Repartidora, La Tavernaire, Terra de Pa, i pròximament en Fusta Orgànic.
PUNTS DE DISTRIBUCIÓ en la província de CASTELLÓ:
——————————————————————————————————————————————————
MANUAL DE OBRADORES COMPARTIDOS – Una herramienta de dinamización socioeconómica del territorio
La transformación de alimentos es una actividad económica fundamental que, además de posibilitar el desarrollo de las culturas alimentarias de cada sociedad y territorio, ha permitido la conservación de alimentos a través de una enorme diversidad de técnicas.
Actualmente, el sistema alimentario industrial nos permite un acceso barato y cómodo a todo tipo de alimentos, sin embargo, somos conscientes también de los impactos que este consumo provoca. Consumimos alimentos procesados en exceso, comemos frutas y verduras fuera de su temporada local, que viajan miles de kilómetros y que a menudo han sido producidos en monocultivos con un elevado uso de agrotóxicos y por medio de la explotación laboral. Mientras tanto, abandonamos nuestros pueblos y es muy difícil vivir de la agricultura a pequeña escala. En la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià trabajamos para cambiar esta realidad que solo responde a lógicas de mercado y para impulsar una economía de las personas y los territorios.
Los obradores compartidos son una herramienta de dinamización muy valiosa en la construcción de un sistema alimentario justo y sostenible. En este manual recogemos la información más importante para poner- los en marcha: análisis del territorio y de la idea, diseño, organización y también el factor que suele generar más resistencias, la normativa higiénica y sanitaria. Impulsar estas infraestructuras y revalorizar el producto propio del territorio puede generar muchos beneficios y contribuir a reactivar la economía local.
PUNTOS DE DISTRIBUCIÓN en la provincia de ALICANTE: Mercatremol, La Camperola.
PUNTOS DE DISTRIBUCIÓN en la provincia de VALENCIA: Al Paladar, La Repartidora, La Tavernaire, Terra de Pa, i proximament en Fusta Orgànic.
PUNTOS DE DISTRIBUCIÓN en la provincia de CASTELLÓN:
MANUAL DE OBRADORES COMPARTIDOS (descarga aquí el PDF o pinchando en la imagen)