Setmana de la Lluita Camperola

El 17 d’Abril de 1996 en el Dorado Dos Carajas (Brasil), 19 camperols i camperoles sense terra van ser assassinats durant la repressió mentre defensaven la terra on van nàixer, en la qual vivien, la que treballaven per a sobreviure, i que representava la seua identitat, la seua cultura i tradicions. Des de llavors s’utilitza aqueix dia per a reivindicar la lluita pels drets dels camperols.

En l’actualitat, camperols i camperoles de tot el món són desplaçats de les seues terres per a acréixer les extensions de diverses multinacionals que basen la seua producció en el monocultiu, en molts casos de caràcter transgènic i el fruit del qual no és apte per al consum humà. Al costat de la precària situació alimentària que aquest procés genera, aquests treballadors de la terra veuen privat el seu Dret a la Terra o l’accés a l’aigua i a un entorn mediambiental saludable.

En diferents ciutats i pobles del País Valencià es realitzaran activitats de denúncia i sensibilització sobre les problemàtiques entorn de la lluita pels béns naturals , així com l’exposició d’alternatives centrades en un nou model basat en la Sobirania Alimentària.

Programa de la Setmana de la Lluita Camperola:

València

Durant la setmana de l’11 al 17 d’abril es realitzaran les “Comandes al Carrer”. Els grups de consum eixiran al carrer per a visibilitzar un nou model de consum i distribució, fent-lo coincidir amb el seu dia de repartiment.
Dijous 10.

18:00h Xarrada de Pedro Arrojo sobre la Nova Cultura de l’Aigua. A la casa de l’alumne de la UPV.

Divendres 11

18:00h. Nous models de gestió. Farem activitats per a conèixer els models de gestió d’aigua que sí volem! A la casa de l’alumne de la UPV.

Divendres 11.

12:00 h-Destapant les negociacions secretes del Tractat de Lliure Comercie UE-EUA. Lloc: Aula 08 del edifici 3H de l’escola d’agronomia de la UPV. Ponent: Tom Kucharz, membre d’Ecologistes en Acció, coordinador de l’àrea de Agroecologia i Sobirania Alimentària i membre de la comissió internacional d’aquesta entitat.

Domingo 13

10h-Visita al Tancat de la Pipa. A més de ser un espai natural preciós, és un exemple de construcció d’alternatives promogudes per la societat civil contra les obres faraòniques a les quals estem acostumats per aquestes terres. Per a participar escriure ací: elriosuena@valencia.isf.es

Dijous 17

De 11:00 a 18:00. Fira Agroecológica a Alboraia. Plaça General Basset. En el passeig marítim. Mostra i venda de productes agroecológics, stands d’associacions en defensa de la Sobirania Alimentària així com activitats i jocs per a totes les edats.

Castelló de la Ribera

Divendres 11

19:30h xerrada “COM ENS TRENQUEN LA VIDA LES NOVES ESTRATÈGIES DE LA UNIÓ EUROPEA” a càrrec de Tom Kucharz
Lloc: Local de caMot c/ Jacint Castanyeda, Xàtiva

Dissabte 12 d’Abril

19:30h xerrada TRANGÈNICS, NOVES AMENACES” a càrrec de Tom Kucharz
Lloc: L’Obrera c/ Major, 16 Castelló de la Ribera

Després SOPAR CAMPEROL, porta alguna cosa per compartir, si es de tempoda, millor.

Lloc: L’Obrera, 16 Castelló de la Ribera

Diumenge 13 d’Abril

11h a 14h MERCAT D’INTERCANVI I MONEDA SOCIAL
Organitza: Ecoxarxa Ribera Alta del Xuquer
Lloc: La Muntanyeta, ALBERIC

13h TALLER: SEMBRA UNA LLAVOR + TALLER DE CUINA
14:30h DINAR ( menjar del taller)
Lloc: Centre Social c/ Ramon y Cajal, 14 Castelló de la Ribera

18h PRESENTACIÓ del Grup de Consum Llavorteràpia
Convidem a participar a tot aquell colectiu, associació, iniciativa, projecte, que tinga el gust de vindre a presentar-se i contar la seua experiència. Mes informació llavorterapia@gmail.com
Lloc: L’Obrera c/ Major, 16 Castelló de la Ribera

Dilluns 14 d’Abril

20h Projecció documental: ELS NOSTRES FILLS ENS ACUSARAN
Lloc: L’Obrera, 16 Castelló de la Ribera

DIMARTS 15d’abril

21h Projecció documental: ACTORS SECUNDARIS, CIUTADANS DE PRIMERA
Lloc: L’Obrera, 16 Castelló de la Ribera

Dimecres 16 d’Abril

18h a 20h II edició de les “COMANDES AL CARRER”
Lloc: L’Obrera, 16 Castelló de la Ribera

20h xerrada “IMPACTES DEL AGRONEGOCI I LES PROPOSTES CAP A LA SOBERANIA ALIMENTARIA” a càrrec de Juan Clemente
Lloc: L’Obrera, 16 Castelló de la Ribera

Ontinyent

Al Ateneu Popular Ca la Mera

Dimecres 9 (sessió setmanal de cinefòrum)

20h: Curtmetratges

22h: Projecció de la pel·lícula “También la lluvia”

Divendres 11

20h: Presentació de les jornades i xarrada de Jordi, del mas del Potro (Alcoi), sobre l’amenaça dels transgènics i la seua experiència personal com a camperol.

22h: Sopar baix braç i projecció del documental “La voz del viento”

Dissabte 12

12h: Xarrada de Tom Kucharz “Les polítiques neoliberals (globals) contra la terra”. Tom és membre d’Ecologistas en Acción, coordinador de l’àrea d’Agroecologia i Sobirania Alimentària.

14h: Dinar agroecològic (picadeta i paella vegana i ecològica), a càrrec de Marta i Lluch, agricultors ecològics de Carrícola.

16h: Projecció de curtmetratges i del documental “Marinaleda. El sueño de la tierra”

19h: Taula redona amb membres de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del PV, Enginyers sense fronteres i Colla Ecologista l’Arrel (horts urbans d’Ontinyent). Experiències en lluites camperoles a Llatinoamèrica i al País Valencià.

Requena

Dimecres 16 de abril

16 ABRIL A UTIEL (VALÈNCIA), CASA DE LA CULTURA , XARRADA OBERTA SOBRE LA PAC I LES SEUES REPERCUSSIONS EN LA PETITA AGRICULTURA FAMILIAR.

16 ABRIL EN EL COL·LEGI DE LA L’Alguenya (ALACANT), ES REALITZARA PER Als ALUMNES D’AQUEST COL·LEGI UNA XARRADA SOBRE EL SIGNIFICAT D’ALIMENTACIÓ SALUDABLE I UNA SÈRIE DE JOCS, PER PART DEL FÒRUM AGRARI DE DONES I COM A COMMEMORACIÓ DE LA SETMANA DE LLUITA CAMPEROLA.

Us esperem a totes!!

Globalitzem la lluita, Globalitzem l’esperança!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *