El mercat Arrels arriba a nous municipis. Vols formar part?

arrelsEl mercat Arrels va nàixer com a iniciativa de la Plataforma per la Sobirania Alimentària a l’octubre de 2011, fa ja més de quatre anys. Durant aquest temps, de forma mensual, s’ha anat celebrant i consolidant a Sant Joan d’Alacant com a iniciativa sorgida des de la base i sense ànim de lucre, amb la participació d’una dotzena de projectes de l’àmbit productiu alimentari.

A dia d’avui es donen les circumstàncies perquè el mercat es replique a partir de la pròxima primavera en altres municipis com Elx i Sant Vicent del Raspeig, i és per açò que fem aquesta crida a noves persones i projectes interessats a formar part del mateix.

La participació en el mercat és oberta a qualsevol persona/empresa/organització que estiga interessada i compartisca els principis de la Sobirania Alimentària i l’Economia Solidària, sobre la base dels quals existeixen uns criteris de participació que serà obligatori complir i un procés de control que certifica als i les participants i la seua producció. Açò implica que tots els productes seran:

  • Produits amb criteris de sensibilitat ambiental avalada.
  • De producció i elaboració local, de comarques properes, prioritzant-se la màxima proximitat.
  • En el cas de l’agricultura, sempre es tractarà de productes de temporada, valorant-se especialment la utilització de varietats locals.
  • El procés de producció i/o elaboració serà respectuós amb els drets de les persones implicades, amb el medi ambient i amb els animals.
  • La venda serà directa producció-consum.
  • No s’admetrà cap producte de revenda.

Les empreses o persones productores/elaboradores hauran de tenir entre els seus valors treballar per una economia social i solidària, en la qual prevalguen les persones i el medi ambient per sobre de la maximització de beneficis econòmics. Açò inclou la col·laboració i suport entre participants.

El mercat Arrels és un mercat d’alimentació, per això no tenen cabuda parades de venda d’altres productes. Excepcionalment s’admet la venda de sabons i cosmètica natural per estar elaborats sobre la base d’ingredients procedents de l’agricultura i sempre que es adecuen als requisits del mercat i plantes destinades a l’alimentació (aromàtiques, plantones d’hortícoles, etc.).

En tractar-se d’un mercat dins un espai públic és necessari complir els requisits de la legislació municipal:

  • Alta en la Seguretat Social.
  • Carnet de manipulació d’aliments.

Volem convidar-vos a formar part d’aquest projecte tan especial i important amb l’objectiu de promoure la construcció de Sobirania Alimentaria creant un espai de connexió entre persones consumidores i productores.

A les persones que estigueu interessades a participar, us demanem que envieu aquesta sol·licitud de participació al mercat arrels a la direcció mercatarrels@gmail.com fins al 28 de febrer.

Des de la Plataforma ens posarem en contacte amb les persones interessades el més aviat possible, per tal de concretar tots els detalls del Mercat, del procés de certificació, i aclarir qualsevol dubte que puga sorgir.

Esperem comptar amb la vostra col·laboració i il·lusió.

Equip del Mercat Arrels

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *