Els productes ecològics de l’Horta viatjaran cada matí a la parada de TERRA I XUFA al Mercat de Russafa

Ja fa vuit anys de la creació de Terra i Xufa, primera empresa en conrear Xufa Ecològica certificada per la Denominació d’Origen Xufa de València. Des del 2008 comercialitzen la seua orxata ecològica, i ens han presentat productes tan innovador com l’Oli de Xufa Verge, la Farina de Xufa i la Cervesa de Xufa Antara. Ha donat a conèixer els seus productes a les fires ecològiques internacionals de major rellevància, Biofach a Nuremberg, el Fancy Food de Nova York o Biocultura a Barcelona i Madrid, on la seua orxata concentrada va rebre el premi al “Millor Producte Ecològic de l’Any” al 2008, i l’Aliments d’Espanya 2009, atorgat pel Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí, a la categoria de jove empresariat. Els seus productes de xufa es comercialitzen a Estats Units, França, Alemanya, Itàlia, Regne Unit i Txèquia.

No obstant això, mai havien tingut un punt de venda propi a la ciutat de València, un projecte que ara es fa realitat amb l’obertura d’una parada de Productes Ecològics al Mercat de Russafa. Atès que el cultiu de la xufa es bianual, s’alterna amb la producció de tot tipus de verdures i hortalisses, que Terra i Xufa farà arribar als consumidors només unes hores després de ser recol·lectades a l’Horta de València.

Per Enric Navarro i Paco Planells, socis de Terra i Xufa, “és un projecte que sempre havíem tingut en ment, ja que ens feia especial il·lusió comptar amb un punt de venda directa al públic a València, i què millor que a un Mercat Municipal, i a un barri tan especial com Russafa”.”Fins ara els nostres productes sempre havien arribat a les botigues mitjançant distribuïdors, i la major part de la producció és destinava a l’exportació. Però pensem que no hi ha res com poder tindre contacte directe amb els teus clients, oferir-los un producte de màxima qualitat, cultivat a molt pocs kilòmetres del punt de venda, i tindre l’oportunitat de rebre de primera mà els seus comentaris i suggeriments”.

Tamara Borja, responsable del punt de venda, ens explica que, “de les sis parades que ocupem, quatre es destinaran a la venda de fruites i verdures, una a fruits secs i altra a producte elaborat, on podrem trobar des dels derivats de la xufa de producció pròpia, fins pasta, conserves, sucs, salses i molts altres productes, sempre amb el certificat de producció ecològica”.

L’acte d’inauguració tindrà lloc el Divendres 1 de Març de 2013, a les 18:30 hores, a les llotges 6-11 del Mercat de Russafa. Comptarem amb la presència del President de la D.O. Xufa de València, D. Francesc de Borja Espinosa, i el President del Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, D. Francisco Javier Sendra Mengual. Ens acompanyaran també el dissenyador gràfic Dídac Ballester, autor del disseny de la Cervesa de Xufa Antara (Premi al Millor Disseny Gràfic de Packaging de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana) i de la imatge gràfica de la parada, i Frederic Peres, responsable del disseny del punt de venda.

Per més informació:

Paco Planells

610867575

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *