La Plataforma per la Sobirania Alimentària del PV recoltza la Campanya #Hortaésfutur

Rita Barberá: paralitza el PGOU que amenaça l’Horta, #Hortaésfutur.

https://www.change.org/p/rita-barber%C3%A1-et-reclamem-que-paralitzes-el-pgou-que-amena%C3%A7a-l-horta-horta%C3%A9sfutur

L’Ajuntament de Rita Barberá ha decidit que ara, a pocs mesos d’unes eleccions que pot perdre, és el moment d’aprovar un nou Pla General d’Ordenació Urbana que planteja, entre altres mesures, urbanitzar altres 415 hectàrees de l’Horta de València. Més ciment, carreteres i rotondes en una ciutat que el que necessita són més espais verds.

Per què tanta pressa? València no té cap necessitat de transformar més horta en solars. La ciutat ha perdut 30.000 veïns en cinc anys i té actualment 214.000 habitatges buits i solars per a construir altres 38.000. Es calcula que la ciutat seguirà perdent població durant molts anys.

Volem un urbanisme més democràtic. El que València necessita és canviar el seu model urbà, que siguen els veïns i veïnes els que, en col·laboració amb l’ajuntament, decidim el futur de la nostra ciutat. Ens cal una València més amable, més verda i menys contaminada. L’aprovació accelerada d’aquest pla vol impedir-lo.

El nou PGOU condicionarà l’urbanisme de València durant dècades. No és excusa dir que no es va a construir d’immediat. Requalificar més terres d’horta és seguir amb el model especulatiu que ens ha portat al desastre. Dificultarà l’ús agrari d’aquelles terres , que sols es podrien preservar pagant indemnitzacions milionàries als propietaris. És probable que els beneficiaris d’aquest pla siguen els mateixos de sempre: bancs i constructores que compraren els terrenys per a especular i ara volen fer caixa.

#Hortaesfutur i volem que es preserve. Tota. A més del de València, altres plans urbanístics en marxa a Tavernes Blanques i Alboraia poden suposar la desaparició de gran part de l’horta al nord de València i una pèrdua irreparable per a la nostra qualitat de vida. Ens cal que l’horta siga, més que mai, un referent de la nostra cultura, patrimoni i identitat. El pulmó verd de la ciutat i una font de treball i aliments saludables que aquest PGOU posa en perill.

Reclamem la paralització temporal del PGOU. Cal que la ciutadania tinga l’oportunitat de decidir democràticament el futur de la ciutat i l’horta de València. #hortaésfutur

Més informacions sobre la campanya, notícies, accions concretes i calendari d’activitats, visite: http://www.perlhorta.info/hortaesfutur

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *