29ª Fira Alternativa de València: Trenquem amb les cadenes del sistema alimentari

Companyes i Companys Sobirans!

la Fira Alternativa 2016 ja està ací! Queden pocs dies per a tornar a omplir el llit del riu de música, colors, menjar, idees i celebrar aquest moment tan important per a la ciutat de València!

I la Plataforma estarà una vegada més present!

I a més aquesta Fira 2016 serà una mica més especial per a les persones i entitats que componen la Plataforma, ja que la Sobirania Alimentària serà el lema d’enguany, buscant donar a conéixer propostes alternatives per a trencar les cadenes del sistema alimentari dominant i demostrar que un sistema més just i sobirà és possible.

Per a trencar aqueistes cadenes existeixen diverses receptes que s’estan posant en pràctica, tant en els territoris del País Valencià com en uns altres de l’Estat Espanyol i per açò, des de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, proposem una sèrie d’activitats en el marc de la Fira Alternativa vinculades amb la Sobirania Alimentària.

Aquestes activitats seran:

DIVENDRES 3 DE JUNY:

– a les 18 hores, en la Carpa Negra – Audiovisuals, el col·lectiu Les Espigolaores presentarà el seu treball «Dones, horta i memòria oral”. L’objectiu d’aquest treball audiovisual és repensar l’imaginari de l’horta i la seua complexitat visibilitzant les veus i els relats de les dones que han viscut o viuen en la Partida de Dalt, en la Partida del Pouet i en Campanar. Des d’una epistemologia feminista es dóna l’espai merescut a tots aqueixos treballs invisibilitzats que han fet històricament les dones sense els quals no seríem capaces d’entendre la vida en el seu conjunt.

– a les 19 hores, en la Carpa 2, Isabel Álbarez de Nekasare ens parlarà de la “Realitat i evolució dels Grups de Consum a Euskal Herria”. Quines bases poden ajudar a consolidar els grups de consum d’una manera sòlida i estable? Com traslladar aquestes bases a les seues xarxes i aliances? Quins beneficis pot aportar al nostre entorn? Compromís, confiança, visió política, gestió comuna, agroecologia… El cas de Nekasare en Euskal Herría.

– a continuació, aproximadament a les 20:30 hores, sempre en la Carpa 2, per a ajudar-nos a continuar les nostres reflexions, la nostra companya Marta de CuinaViva! ens oferirà un «Vermut Sobirà” que consistirà en un tast de Meravelles Sobiranes (3,5 €/ració) i alguna cosa fresc per a prendre. Els productes oferits provenen directament de productors i productores de la Xarxa Llauradora.

DISSABTE 4 DE JUNY:

– a les 17 hores, en la Carpa Negra – Audiovisuals, el col·lectiu Xarxa d’escoles per l’Horta en col·laboració amb VSF Justícia Alimentària, Per l’Horta i Presa Social presentarà el seu vídeo participatiu sobre la xarxa de professorat i associacions de l’Horta Nord per a treballar la Sobirania Alimentària des de la comunitat educativa.

– a les 19:30 hores, en la Carpa 1, la Plataforma SOBAL organitzarà el taller «El consum com a eina política: quins models tenim per a una acció transformadora?”. Donar a conéixer formes alternatives de consum, emmarcades en la proposta de la Sobirania Alimentària, que aconsegueixen tenir un impacte sobre la realitat social i econòmica molt més gran del que ens han fet sempre creure . Per a açò s’han convidat a presentar-se diverses experiències tant a nivell del País Valencià com d’altres territoris.

DOMINGO 5 DE JUNY:

– a les 20 hores aproximadament, en la Carpa Negra – Audiovisuals, en l’àmbit de la presentació dels curts realitzats durant el taller de vídeo participatiu que organitza La Cosecha Producción Audiovisual, s’estrenarà el vídeo de la VI Trobada per la Terra 2016, realitzat per aquest mateix col·lectiu.

A més, per a totes les persones que puguen estar interessades, aprofitem per a informar que des de la Coordinadora de Grups de Consum del País Valencià se’ns ha comunicat que el dia dissabte 4 de juny, de 17 a 19 hores es realitzarà l’Assemblea de Grups de Consum del País Valencià.

Ens veiem a la Fira!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *