VI Trobada per la Terra 2016 – Taller sobre «Ramaderia i Sobirania Alimentària»

En el marc de la VI Trobada per la Terra que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 d’abril a València, el Col·lectiu L’Esquella ha organitzat un taller sobre «Ramaderia i Sobirania Alimentària».

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Ens preocupa la manca de relleu generacional, el progressiu abandó de xicotets productors a favor del gran productor amb sistemes productivistes i buits de principis com són la sostenibilitat i l’ecologia. Ens preocupen els boscos plens de matolls i sotabosc que són com un llumí als mesos d’estiu. Ens preocupa el desarrelament de la ramaderia a la terra. Ens preocupa el sistema productiu de carn i ous que tenim actualment, que són fabriques de fer carn amb una alimentació basada en soja i dacsa transgèniques. Ens preocupa la falta d’interès per part de les consumidores per allò que estan consumint. Ens preocupa l’autoestima dels ramaders i ramaderes.

Estem vivint un moment encisador i engrescador, motivador de canvis. Aprofitem-lo!

Volem empoderar als petits productors i productores, apropar-les a les consumidores, productores, distribuïdores, metgesses, mestres, pares i mares.

Volem posar en valor els nostres sabers tradicionals, les nostres races autòctones i el paisatge cultural que la ramaderia ha forjat al llarg dels anys.

Volem que els ramaders i les ramaderes se senten orgulloses d’allò que fan i que puguen viure dignament.

Volem afavorir una transició agroecològica que no serà possible sense elles i ells!

Què volem amb aquest taller? Volem que ramaders i ramaderes, consumidors i consumidores i , en definitiva tots els actors i actrius de la cadena alimentària (sense oblidar metgesses i mestres!!!) s’asseiem a la mateixa taula i entre totes dissenyem un pla estratègic de manteniment i promoció de la nostra ramaderia.

Per tot això vos esperem el dissabte dia 16 d’abril a les 17:30 h a l’Escuela Meme, al C/ Poeta Ricard Sant Martí, 17 de Benimaclet.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *