Curs sobre obradors compartits a Castielfabib (Racó d’Ademús)

Els obradors compartits són infraestructures de caràcter local destinades a l’elaboració d’aliments per a traure’ls al mercat amb un registre sanitari. Es tracta d’una eina de dinamització molt valuosa en la construcció d’un sistema alimentari just i sostenible perquè permeten impulsar l’economia local afavorint l’autoocupació, donant valor afegit a la producció primària, dinamitzant l’activitat agrària i ramadera i produint aliments de gran qualitat amb productes de proximitat i processos artesanals. En definitiva, són una peça més per a transitar cap a uns sistemes agroalimentaris més locals i sostenibles, ja que fomenten el treball en xarxa entre persones proveïdores, consumidores, mercats locals i xicotet comerç.

En els últims 5 anys des de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià s’està treballant a potenciar aquesta eina, en considerar-la clau per a la dinamització socioeconòmica del territori i especialment del medi rural. S’ha treballat en l’adequació de les normatives higiènic-sanitàries a la realitat dels xicotets projectes elaboradors i en la publicació d’un manual que pretén facilitar la posada en marxa d’obradors compartits (ACCEDIR AL MANUAL).

Per a continuar donant suport a aquest tipus d’infraestructures, des de CERAI i la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià estem impulsant una sèrie de formacions dedicades a facilitar les eines necessàries per a la posada en marxa d’un obrador compartit.

La pròxima formació tindrà lloc a finals de febrer i principis de març de 2019 a Castielfabib, municipi valencià situat en el Racó d’Ademús. El curs, subvencionat a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, va dirigit persones i projectes dedicats a la xicoteta elaboració de productes agroalimentaris de proximitat, amb prioritat per a joves i dones del medi rural. La formació abordarà qüestions de viabilitat tècnica, social i econòmica dels obradors compartits.

Impartiran les sessions Raúl Beltrán, de Transversal, i Marta Feliu, de El Llibrell, eines de transformació local. Coordinen el curs Piergiuseppe Carucci i Araceli Bolinches de CERAI.

En maig està prevista una visita a un obrador compartit en funcionament en Tagamanent (Barcelona): http://www.tagamanent.cat/obrador/

PROGRAMA (descarregar en PDF)

Lloc: Ajuntament de Castielfabib (Racó d’Ademús), València
Dates: 23, 24 de febrer i 2, 3 de març de 2019

DIA 23, dissabte de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19:00h VIABILITAT TÈCNICA
• Introducció i presentació
• Potencialitat dels obradors

DIA 24, diumenge de 10.00 a 13.00 VIABILITAT TÈCNICA
• Marco normatiu
• Seguretat alimentària

DIA 2, dissabte de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00h VIABILITAT SOCIAL
• Objectius i identitat
• Comercialització
• Recursos necessaris

DIA 3, diumenge de 10.00 a 13.00. VIABILITAT ECONÒMICA
• Viabilitat econòmica i finançament (fonts d’ingressos i estructura de costos)
• Formes jurídiques
• Tancament

INSCRIPCIONS

La inscripció és gratuïta, però a causa de la limitació de places, se sol·licita a les persones interessades que emplenen el següent formulari:
INSCRIPCIONS CURS OBRADORS CASTIELFABIB

Data límit d’inscripcions: 11 de febrer de 2019 

Programa finançat a càrrec de les ajudes per a la formació i adquisició de competències per a activitats agroalimentàries, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *