ECOMACLET: Primera Jornada per la Sobirania Alimentària de Benimaclet

GUIA RÀPIDA PER A GAUDIR DE LA PRIMERA JORNADA PER LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA DE BENIMACLET
 (texto en castellano a continuación)
Quan i on?
El Dissabte 16 d’Abril des de les 10 del matí en la Plaça i per alguns espais de Benimaclet.
Qui l’organitza?
ECOMACLET és el primer resultat d’un procés obert, horitzontal i encara en construcció en el qual, diferents entitats del barri de Benimaclet (col·lectius, grups de consum i xicotets comerços) han elaborat de forma assembleària una proposta per a visibilitzar i compartir els valors de la Sobirania Alimentària. Més detalls a aquest enllaç.
Què hi haurà?
 • L’Ecomercat de proximitat en el qual participaran xicotet*s productor*s relacionad*s amb els grups de consum de Benimaclet (La Morera i Sóc el que menge), els horts del barri i altres que s’han adherit a la proposta d’Ecomaclet. El mercat es realitzarà en la Plaça de Benimaclet i en els carrers per als vianants adjacents, obrirà al públic a les 10 del matí i tancarà a les 14. En la plaça del mercat hi haurà també llocs informatius d’Ecomaclet i de la Plataforma de Sobirania Alimentària del País Valencià i una parada de llibres i materials informatius sobre el tema, muntada per La Repartidora.
 • L’intervenció artística a càrrec de Festes Populars de Benimaclet que realitzaran un mural temàtic durant el matí.
 • La Primera ruta de la tapa ecològica: 6 locals del barri, realitzaran un parell de tapes recorrent a productes ecològics proporcionats per productores ecológiques convidades per cada local. A partir de les 10,30 h i fins a les 14 h podràs provar les tapes ( les hi haurà dolces i salades) i, alhora, conèixer el projecte agro-ecològic de l*s productor*s convidad*s. Podràs comprar una tira de tiquets per a catar 6 diferents tapes (una per cada local) per € 6,50 i si completes tot el recorregut, participaràs en el sorteig d’una cistella ecològica plena de productes oferits pels participants del mercat ecològic de la Plaça. Les tires de tiquets estaran a la venda a partir d’aquest cap de setmana (9, 10 abril) en tots els locals de la ruta: Al-Paladar, Terra Centre Social Bar, La Carabasseta, La Comanda a granel, La Ola Fresca i La Murta. El mateix dissabte 16 podràs comprar els tiquets (fins a esgotar existències) també en el lloc informatiu de la Plaça.
 • El Dinar Popular de solidaritat organitzat per la Plataforma “Juntes sense por”. El cost del Dinar Popular és de 7€ i el tiquet estarà a la venda a partir del Dissabte 9 abril en tots els locals de la “ruta de la tapa” (Al-Paladar, Terra Centre Social Bar, La Carabasseta, La Comanda a granel, L’Ona Fresca, La Murta). La compra prèvia del tiquet és necessària per a garantir l’adequada preparació del menjar.
 • Les Activitats informatives i trobades a càrrec de la Plataforma de Sobirania Alimentària del País Valencià. Durant tota la jornada la Plataforma organitza diferents activitats en diversos espais del Barri:
 1. CSOA L’Horta, d’11h a 14h: Taller “Incorporació dels feminismes al moviment per la sobirania alimentària (places limitades. Necessari apuntar-se a través del formulari disponible a aquest enllaç).
 2. ESPAI A DEFINIR: de 17h a 19h: Videofòrum “La revolució del Cabàs amb la presència de l*s autor*s.
 3. ESCOLA MEME, de 17h a 19h: Taller “Ramaderia per la Sobirania Alimentària.
 4. PLAÇA DE BENIMACLET, 20h: Mística per la Sobiranía Alimentarìa.
Les activitats de la Plataforma continuaran en el CSOA L’Horta en el matí del DOMINGO 17 (Dia Mundial de la Lluita Camperola) amb una recollida de conclusions de la Trobada i una Paella popular (necessària inscripció prèvia a aquest enllaç).
Informacions, preguntes i suggeriments les podeu compartir en la pàgina d’Ecomaclet o enviant un missatge privat o parlant amb qualsevol de l*s promotor*s
– – – – – – –
GUÍA RÁPIDA PARA DISFRUTAR DE ECOMACLET, LA PRIMERA JORNADA POR LA SOBERANÍA ALIMENTARIA DE BENIMACLET
¿Cuándo y dónde?
El Sábado 16 de Abril desde las 10 de la mañana en la Plaza y por algunos espacios de Benimaclet.
¿Quién la organiza?
ECOMACLET es el primer resultado de un proceso abierto, horizontal y aún en construcción en el cual, distintas entidades del barrio de Benimaclet (colectivos, grupos de consumo y pequeños comercios) han elaborado de forma asamblearia una propuesta para visibilizar y compartir los valores de la Soberanía Alimentaria. Más detalles a este enlace.
¿Qué habrá?
 • El Ecomercado de proximidad en el que participarán pequeñ*s productor*s relacionad*s con los grupos de consumo de Benimaclet (La Morera y Sóc el que menge), los huertos del barrio y otr*s que se han adherido a la propuesta de Ecomaclet. El mercado se realizará en la Plaza de Benimaclet y en las calles peatonales adyacentes, abrirá al publico a las 10 de la mañana y cerrará a las 14. En la plaza del mercado habrá también puestos informativos de Ecomaclet y de la Plataforma de Soberanía Alimentaria del País Valencià y una parada de libros y material informativos sobre el tema montada por La Repartidora.
 • La intervención artística a cargo de Festes Populars de Benimaclet que realizarán un mural temático durante la mañana
 • La Primera ruta de la tapa ecológica: 6 locales del barrio, realizarán un par de tapas recurriendo a productos ecológicos proporcionados por productor*s ecológic*s invitad*s por cada local. A partir de las 10,30 h y hasta las 14 h podrás probar las tapas (las habrá dulces y saladas) y, a la vez, conocer el proyecto agro-ecológico de l*s productor*s invitad*s. Podrás comprar una tira de tiquets para catar 6 distintas tapas (una por cada local) por € 6,50 y si completas todo el recorrido, participarás en el sorteo de una cesta ecológica llena de productos ofrecidos por los participantes del mercado ecológico de la Plaza. Las tiras de tiquets estarán a la venta ya este fin de semana (9, 10 abril) en todos los locales de la ruta: Al-Paladar, Terra Centre Social Bar, La Carabasseta, La Comanda a granel, La Ola Fresca y La Murta. El mismo sábado 16 podrás comprar los tiquets (hasta agotar existencias) también en el puesto informativo de la Plaza.
 • El Dinar Popular de solidaridad organizado por la Plataforma “Juntes sense por”. El coste del Dinar Popular es de 7€ y el tiquet estará a la venta a partir del Sábado 9 abril en todos los locales de la “ruta de la tapa” (Al-Paladar, Terra Centre Social Bar, La Carabasseta, La Comanda a granel, La Ola Fresca, La Murta). La compra previa del tiquet es necesaria para garantizar la adecuada preparación de la comida.
 • Las actividades informativas y los encuentros a cargo de la Plataforma de Soberanía Alimentaria del País Valencià: Durante toda la jornada la Plataforma organiza distintas actividades en varios espacios del Barrio:
 1. CSOA L’HORTA, de 11h a 14h: Taller “Incorporació dels feminismes al moviment per la sobirania alimentària” (plazas limitadas. Necesario apuntarse a través del formulario disponible a este enlace).
 2. ESPACIO A DEFINIR, de 17h a 19h: Videofòrum “La revolució del Cabàs con la presencia de l*s autor*s.
 3. ESCUELA MEME, de 17h a 19h: Taller “Ramaderia per la Sobirania Alimentària.
 4. PLAÇA DE BENIMACLET, 20h: Mística per la Sobiranía Alimentarìa.
Las actividades de la Plataforma continuarán en el CSOA L’HORTA en la mañana del DOMINGO 17 (Día mundial de la Lucha Campesina) con una recogida de las conclusiones de la Trobada y una Paella popular (necesaria inscripción previa en este enlace).
Informaciones, preguntas y sugerencias las podéis compartir en la página de Ecomaclet o enviando un mensaje privado o hablando con cualquiera de l*s promotor*s.

2 comentarios en “ECOMACLET: Primera Jornada per la Sobirania Alimentària de Benimaclet

 1. Si us plau anuncieu al Barri. Molta gent no entra en Internet i li interessa. Gracies i enhorabona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *